O nama

Misija

Akademija disanja

Akademija disanja kroz edukaciju tehnika disanja omogućuje da znanstvene spoznaje o učinkovitom disanju i njihova praktična primjena nađu put do svakog pojedinca željnog promjene kako bi bio sretniji i ispunjeniji životnom energijom.

Instruktori

HRVOJE FILIPČIĆ, MBPI

Punopravni je član organizacije Buteyko Professionals International. Diplomu iz Buteyko metode disanja dobio je od Patricka McKeowna a također je i certificirani master instruktor za Oxygen Advantage® program.

Hrvoje je također Instruktor pilatesa i joge, za što je položio ispit prema programu verificiranom od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Rekreativno se bavi ronjenjem na dah i ima službeni status Advanced Freediver (PSS). U programu je obuke svjetske i Guinnessove rekorderke u ronjenju na dah, ruske psihologinje i glumice Marine Kazankove.

Vlastiti problemi s disanjem od najranijeg djetinjstva tjerali su ga na traženje rješenja za njih te se dosta rano u životu susreo s učiteljima i klasičnim vježbama indijske, a kasnije i ruske škole disanja. Svoje 30-godišnje iskustvo u prakticiranju tehnika disanja Hrvoje je prenio u rad s odraslima i djecom kako bi olakšao širok spektar problema na koje se može učinkovito utjecati vježbama disanja te psihofiziološkim vježbama opuštanja.

Hrvoje je vlasnik web stranice akademijadisanja.com, a također je objavio i Patrickov bestseller The Oxygen Advantage (u hrvatskom prijevodu „Moć disanja“) radi promoviranja svijesti o ispravnom i učinkovitom disanju u domovini, bilo za poboljšanje kvalitete života pojedinca ili za poboljšanje učinka u sportu i korporativnom miljeu.

Tijekom svoje profesionalne karijere obnašao je menadžersku funkciju i objavljivao članke stručne tematike u časopisu vezanom uz menadžment i financije.

“Hrvoje Filipčić prvi je instruktor programa Oxygen Advantage koji tu metodu podučava u Hrvatskoj gdje će, predviđam, svijest o važnosti optimalnih načina disanja za bolje zdravlje i sportska postignuća i dalje rasti.

Presretan sam što je Hrvoje spreman upoznati s tim programom ljude u Hrvatskoj. Kao licencirani instruktor, Hrvoje dobro poznaje jednostavne i učinkovite tehnike za ublažavanje stresa, tjeskobe i astme, popravljanje kvalitete sna i ostvarenje punog potencijala u sportu.”

Patrick McKeown

BA, MA, Dip BM (Prof. K. P. Buteyko), FBPI

Autor internacionalnog bestselera The Oxygen Advantage i tvorac te majstor instruktor istoimene tehnike. 

Patrick McKeown je naširoko smatran jednim od vodećih svijetskih eksperata po pitanju reedukacije disanja.

Poboljšajte svoje zdravlje i sportski učinak

Nudimo radionice i tečajeve koji omogućuju da znanstvene spoznaje o učinkovitom disanju i njihova praktična primjena nađu put do svakog pojedinca željnog promjene kako bi bio sretniji i ispunjeniji životnom energijom.

Učenjem disanja pomoću Buteyko metode podržavate svoje zdravlje i boljitak