O nama

Svrha postojanja

Akademija disanja

Akademija disanja kroz edukaciju tehnika disanja omogućuje da znanstvene spoznaje o učinkovitom disanju i njihova praktična primjena nađu put do svakog pojedinca željnog promjene kako bi lakše optimirao svoje zdravlje, kvalitetu života ili sportsku izvedbu.

Instruktori

HRVOJE FILIPČIĆ, MBPI

Punopravni je član organizacije Buteyko Professionals International. Diplomu iz Buteyko metode disanja dobio je od Patricka McKeowna a također je i certificirani master instruktor za Oxygen Advantage® program.

Hrvoje je također Instruktor pilatesa i joge, za što je položio ispit prema programu verificiranom od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Rekreativno se bavi ronjenjem na dah i ima službeni status Advanced Freediver (PSS). 

Vlastiti problemi s disanjem od najranijeg djetinjstva tjerali su ga na traženje rješenja za njih te se dosta rano u životu susreo s učiteljima i klasičnim vježbama indijske, a kasnije i ruske škole disanja. Svoje 30-godišnje iskustvo u prakticiranju tehnika disanja Hrvoje je prenio u rad s odraslima i djecom kako bi olakšao širok spektar problema na koje se može učinkovito utjecati vježbama disanja te psihofiziološkim vježbama opuštanja.

Hrvoje je vlasnik web stranice akademijadisanja.com, a također je objavio i Patrickov bestseler The Oxygen Advantage (u hrvatskom prijevodu „Moć disanja“) radi promoviranja svijesti o ispravnom i učinkovitom disanju u domovini, bilo za poboljšanje kvalitete života pojedinca ili za poboljšanje učinka u sportu i korporativnom miljeu.

Tijekom svoje profesionalne karijere obnašao je menadžersku funkciju i objavljivao članke stručne tematike u časopisu vezanom uz menadžment i financije.

“Hrvoje Filipčić prvi je instruktor programa Oxygen Advantage koji tu metodu podučava u Hrvatskoj gdje će, predviđam, svijest o važnosti optimalnih načina disanja za bolje zdravlje i sportska postignuća i dalje rasti.

Presretan sam što je Hrvoje spreman upoznati s tim programom ljude u Hrvatskoj. Kao licencirani instruktor, Hrvoje dobro poznaje jednostavne i učinkovite tehnike za ublažavanje stresa, tjeskobe i astme, popravljanje kvalitete sna i ostvarenje punog potencijala u sportu.”

Patrick McKeown

BA, MA, Dip BM (Prof. K. P. Buteyko), FBPI

Autor internacionalnog bestselera The Oxygen Advantage i tvorac te majstor instruktor istoimene tehnike. 

Patrick McKeown je naširoko smatran jednim od vodećih svijetskih eksperata po pitanju reedukacije disanja.

Poboljšajte svoje zdravlje i sportsku izvedbu

Nudimo radionice i tečajeve koji omogućuju da znanstvene spoznaje o učinkovitom disanju i njihova praktična primjena nađu put do svakog pojedinca željnog promjene kako bi lakše optimirao svoje zdravlje, kvalitetu života ili sportsku izvedbu.

Učenjem disanja pomoću Buteyko metode podržavate svoje zdravlje i boljitak