Poboljšanje anaerobnog kapaciteta

The Oxygen Advantage® poboljšava sportsku izvedbu iz više povezanih perspektiva koje uključuju posebno osmišljene vježbe disanja kako bi se smanjila zasićenost krvi kisikom i postigla visoka hipoksemija (SpO2 80%-90%) Istodobno izaziva se hiperkapnija kako bi se dodatno povećao broj vodikovih iona.

Obje posljedice u velikoj mjeri narušavaju kiselo-alkalnu ravnotežu i uzrokuju da se tijelo prilagođava kako bi odgodilo početak umora. Iako zahtjevne, ove su vježbe jednostavne, sigurne i vrlo učinkovite. Ne uključuju nikakva pomagala i mogu se izvoditi bilo gdje kako bi popravile sportsku izvedbu.

Primjenjivanje vježbi u sklopu programa The Oxygen Advantage® povećava koncentraciju laktata u mišićima kako bi se održavalo glikolitičko stanje. Ponavljanje visokointenzivnih vježbi radi stimuliranja anaerobnog stanja može biti opasno zbog ozljeda. Treniranje umjerenim intenzitetom uz zadržavanje daha moglo bi smanjiti rizik od ozljeda..

Iako zadržavanje daha nakon udaha sportaši koriste još od šezdesetih godina, rezultati često ne pokazuju smanjivanje zasićenosti krvi kisikom. Vježbe u programu The Oxygen Advantage® uključuju zadržavanje daha nakon izdaha i osmišljene su s ciljem da sportaši već nakon nekoliko dana postignu hipoksiju. Patrick McKeown i Oxygen Advantage certificirani instruktori podučili su tom pristupu od 2002. godine tisuće pojedinaca. U nastavku možete dobiti uvid u stručne članke koji pokazuju povećanu stimulaciju anaerobne glikolize te bolje rezultate u plivanju i trčanju.

Podijelite
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Vezani članci

O Buteyko metodi disanja

Stotine tisuća ljudi na zapadu uspješno su primijenile Buteyko metodu disanja za rješavanje i ublažavanje simptoma

Pravilno disanje